Tuesday, 2 February 2016

Shaklee True Story 10 - Chicken Pox Ketika Hamil, Baby Sihat Dalam Kandungan

Assalamualaikum.

Kali ini saya nak share cerita sis Najihah Razali dengan lebih detail berkenaan kandungan keduanya ketika hamil dan kena pula chicken pox. Beliau terlalu risaukan kesihatan bayi beliau sehingga sanggup makan Vitamin Set Hamil Shaklee bagi mengelak daripada risiko bayi down syndrome ataupun risiko keguguran.

Meh baca...






"Saya nak kongsikan pengalaman saya pertama kali jatuh cinta dengan vitamin Shaklee

Semasa mengandung anak pertama, saya memang tak makan apa-apa vitamin pun. Akibatnya, kerap kejang betis, hb rendah, cepat letih dan tak bertenaga semasa melahirkan.


Dah masuk anak kedua pun, tak fikir lagi nak ambil apa-apa vitamin. Sehinggalah pada 14 minggu kandungan saya disahkan kena 'chicken pox'

Allahu...sakitnya kena chicken pox ni. Demam pulak tinggi sampai terpaksa ditahan wad selama 10 hari. Tapi sakitnya chicken pox ni, saya lagi risaukan baby dalam kandungan sebab ada terbaca pengalaman ibu mengandung yang kena chicken pox yang bayinya berisiko down syndrome ataupun risiko keguguran.

Emosi memang tak stabil sangat masa tu, kerap sangat menangis di katil wad. Alhamdulillah suami ada sebagai penguat semangat. Dari situ saya kuatkan semangat, nak beri yang terbaik untuk baby dalam kandungan. Usaha supaya baby dalam kandungan sihat.

Saya mula amalkan Set Hamil Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, BComplex, Vita C, ESP, Ostematrix dan Omega Guard.

Kalau dulu saya tak pernah konsisten dan macam nak termuntah makan vitamin atau pil ape pun, kali ni saya tekad nak beri yang terbaik untuk baby saya.

Alhamdulillah selepas baik dari chicken pox, saya buat 3d4d scan untuk tahu keadaan baby saya.

Dengan izin Allah, baby saya dalam keadaan yang sihat dan Alhamdulillah sepanjang kandungan kedua ini, tiada lagi masalah kejang kaki, tiada masalah hb rendah dan saya lebih bertenaga sepanjang kehamilan dan juga semasa proses melahirkan.

Alhamdulillah, saya memang dah jatuh cinta dengan vitamin Shaklee. Memang betul-betul meningkatkan tahap kesihatan saya.

Anda tidak perlu kena chicken pox baru nak ambil Set Hamil Shaklee, kalau mahukan kesihatan yang baik untuk ibu dan baby, Set Hamil Shaklee ni memang terbaik. InsyaAllah".




Alhamdulillah sis ni tiada lagi masalah kejang kaki, tiada masalah hb rendah dan beliau lebih bertenaga sepanjang kehamilan dan juga semasa proses melahirkan. Bayi yang dilahirkan sihat walafiat.

Man Jadda Wa Jada - Barangsiapa bersungguh-sungguh, maka pasti akan berhasil.
Kita berusaha, selebihnya kuasa Allah juga yang menetukan. Pantang sekali menyerah sebelum berjuang.
 





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712