Friday, 19 February 2016

Shaklee True Story 11 - Badan Rasa Segar, Tak Lagi Rasa Lembik Nak Demam

Assalamualaikum semua.

Hari ni saya nak share kisah EnCik Muhammad Faiz ni. Beliau ni dulu liat sangat nak makan supplement Shaklee walaupun wife dia ni jual Shaklee. Lepas tu beliau ni kerap demam. Lepas demam, demam lagi.. Dan lagi.. Kesian beb.

Kemudian, barulah timbuh kesedaran beliau nak makan vitamin Shaklee secara konsisten.

Meh baca. Alhamdulillah kini kesihatan beliau ditahap yang lebih baik berbanding dahulu.



 
"Assalamualaikum, saya Faiz, saya dulu memang buat busines shaklee, bersama isteri, tapi dulu bukanlah rajin makan, memang tak kena gaya sungguh, tapi sebab tak makan shaklee, tak konsisten , saya memang selalu kena demam, kalau tidur lambat, bangun pagi mesti sakit kepala, muntah dan sebagainya.

Saya masih ingat lagi, saya tidur lambat , kena bangun awal sebab nak bawa anak jalan-jalan, tapi percutian itu jadi tak best langsung, sebab boleh pulak saya jadi sakit badan. Lagi satu masa bulan oktober 2013, saya tak jaga langsung permakanan, kerja kuat sangat sampai demam masuk hospital. Cerita saya demam teruk ini sampailah ke tahun 2014 dan 2015.

Alhamdulillah, bila dapat kesedaran nak makan produk shaklee, saya makan betul-betul, dengan kuantiti yang banyak, vitamin yang saya makan dari vita-C, b-complex, zinc complex, alfalfa complex, dtx complex, garlic complex, peppermint ginger plus, omega guard, vitalea, vita-E. Kalau rasa mengantuk, nak drive, saya amalkan performance drinks dan cinch tea mix. Alhamdulillah, badan saya rasa segar, tak macam dulu, asyik-asyik lembik nak demam. Tapi tipulah tak demam langsung, ada sekali itu badan saya memang demam juga sebab banyak travel, tapi sebab ada shaklee, saya dapat recover cepat, dengan izin Allah.

Jom konsisten makan Shaklee, makan banyak sikit, jadi pengguna tegar Shaklee."




 Alhamdulillah Faiz dah memilih untuk kekal sihat. Anda bila pula?

Man Jadda Wa Jada - Barangsiapa bersungguh-sungguh, maka pasti akan berhasil.
Kita berusaha, selebihnya kuasa Allah juga yang menetukan. Pantang sekali menyerah sebelum berjuang.
 





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712