Monday, 3 April 2017

Testimoni Set Mengandung, Berpantang dan Menyusu Shaklee Bantu Tumbesaran Bayi dan Kesihatan Ibu



SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 11: HALIZA KAMIS

Alhamdulillah saya dipertemukan dengan Shaklee selepas beberapa bulan kelahiran anak kedua saya pada tahun 2012. Saya ambil Set Menyusu basic je mula-mula. Setelah merasakan susu makin meriah, saya up kepada Set Menyusu Premium dan terus join ahli dengan Nurul Hazwani Hamzah.
.
Sepanjang mengandung anak ketiga ni saya memang fully amalkan makan vitamin Shaklee. Jarak antara anak kedua dan ketiga adalah 5 tahun. Beza sangat bila mengandung pada usia 34 tahun, kalau bukan dengan bantuan Shaklee, mungkin banyak dugaan yang akan saya tempuh. 

.

Nak tahu tak apa beza bila mengandung anak ketiga dengan sebelum2 ni. Saya cuba listkan apa yang saya rasa penting:

1) Waktu mabuk yang lebih singkat, tak sampai 2 bulan berbanding 5 ¹/² bulan ketika mengandung anak pertama dan kedua.
2) Dah tak kena tarik mengkarung waktu tengah malam dan saya rasa bersyukur sangat-sangat maklumlah suami kerja shif. Kadang-kadang tak ada kat rumah waktu malam. Kalau tak dulu-dulu menahan sakit sendirian.
3) Saya boleh makan apa sahaja yang saya teragak. Khususnya makanan Korea dan Jepun yang sedap. Tak lupa juga ayam penyet yang marvelous.
4) Saya kekal aktif sepanjang mengandung. Saya jarang tidur siang. Kalau tak sebelum ni asyik melepet kepenatan dan sering tak bermaya. HB pun selalu rendah dan selalu kena tegur dengan misi kat KK.
.
Waktu melahirkan baby ketiga ni saya alami luka yang banyak sebab baby keluar dengan kepala yang mendongak.
.
Yang bestnya hari ketiga, misi datang rumah, dia kata uri saya dah kecut dan dia terperanjat sebab saya recover dengan cepat. Sepanjang berpantang, Alhamdulillah baby saya langsung tak kena kuning. Luka jahitan saya pula sembuh lebih awal iaitu kira-kira dua minggu selepas melahirkan berbanding dengan anak pertama dan kedua. Kali ni saya bebas makan telur dan ayam sebab tak rasa gatal di tempat luka jahitan. Kalau dulu makan roti Twiggies pon saya dah rasa gatal-gatal kat tempat luka.
.
Allahuakbar. Baby saya dah bertambah bambam. Dengan bantuan Set Bersalin Shaklee pula, masalah lama dah tak berjaga malam, menyusu awal pagi, salin pampers, berjaga malam tatkala baby sakit perut dah tak menjadi masalah.
.
Saya sarankan anda semua makan vitamin Shaklee untuk kesihatan ketika mengandung, bersalin, menyusu atau tak kira apa juga keadaan.

Tuesday, 8 November 2016

Sinki Dapur Berkilat Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum semua.

Nak bagitau, aritu saya terlebih rajin. Maka saya masuk dapur lepas kemas di ruang tamu. Lepas tu saya pun buka la tengok bawah rak pinggan-mangkuk yang letak atas sinki dapur.

Punya la kotor habis sinki tu. Nasib baik saya ada pencuci serbaguna Basic H dari Shaklee. Sental sekejap je. Dah bersih.

Berkilat aih bak hang. Tak payah susah-susah nak sental ngn berus kawat ke, berus dawai ke. Saya pakai berus sabut je. Gosok-gosok dah bersih. Hanya beberapa titis je Basic H boleh menghilangkan kesan degil.


Tangan saya pun xde mengelupas dan gatal-gatal walaupun kulit saya ni dikategorikan kulit sensetif. Alhamdulillah. Pencuci Serbaguna Basic H ni bahan-bahannya adalah semulajadi bebas daripada toksik, toksin, pewarna, pewangi dan bahan klinikal yang merbahaya. Tak sungguh saya tak kata. memang berbaloi beli Basic H Shaklee ni.





Sesiapa yang berminat nak tau atau membeli Basic H ni boleh pm|wasap|sms saya ya:

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712



#tsunamishaklee #testimonishaklee #shaklee #shakleemurah #basich #pencuciserbaguna #shakleesetiaalam #shakleeshahalam #shakleeklang #shakleesubang #cod #postageseluruhmalaysia

Friday, 4 November 2016

Vivix Shaklee Tonik Terbaik Di Dunia


APA ITU VIVIX?


Vivix ialah minuman campuran botani. Ia merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi CAMPURAN UNIK BOTANI POLYGONUM CUSPIDATUM, ANGGUR MUSCADINE, ELDERBERI EROPAH DAN LOBAK UNGU YANG KAYA DENGAN POLIFENOL.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

➳ MEMPERBAIKI DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

➳ MEMPERBAIKI TENAGA SEL.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

➳ MEMBANTU MENINGKATKAN FUNGSI OTAK, KARDIOVASKULAR, IMUNITI DAN SENDI.

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

 Image may contain: text

MANFAAT VIVIX:

✐ Membantu meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan
✐ Membantu peningkatan metabolisme
✐ Membantu mengekalkan kesihatan sistem kardiovaskular
✐ Membantu mengurangkan risiko pembekuan darah
✐ Boleh membantu mencegah masalah jantung dan strok
✐ Membantu badan mengekalkan sistem imum yang sihat
✐ Satu antioksidan yang kuat yang membantu melawan radikal bebas berbahaya
✐ Membantu menggalakan panjang umur
✐ Membantu mengurangkan keradangan
✐ Membantu mengekalkan tahap kolestrol yang sihat
✐ Membantu mengglakan paras gula darah yang sihat





Nak juga?
Meh, hubungi saya segera.
 
Haliza Kamis. 017-6396124
Kamarul Rahmat. 017-3368777
Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Monday, 31 October 2016

Rak Ikea Bersih Dengan Basic H Shaklee

Hari mengemas dapur bermula.

Lihatlah kotoran pada rak Ikea ni. Warna putih mudah kotor. Tak susah pun.

Saya ade Basic H, pencuci serbaguna.
Hanya beberapa titis sahaja dah bersih.

Kali ni saya guna berus sabut untuk bersihkannya sebab malas nak rendam. Lagi pula takde besen besar.





Alhamdulillah dah bersih pun.

Sesiapa yang berminat nak beli pencuci serbaguna Basic H Shaklee ni, boleh je:

Sms|Pm|Whatsapp saya:

Haliza Kamis 017.6396.124
Haliza Kamis 017.6396.124
Haliza Kamis 017.6396.124

#tsunamishaklee #testimonishaklee #shaklee #shakleemurah #basich #pencuciserbaguna #shakleesetiaalam #shakleeshahalam #shakleeklang #shakleesubang #cod #postageseluruhmalaysia

Wednesday, 19 October 2016

Pil Vitamin Rosakkan Buah Pinggang.

(panjang sket but worth read, انشأ الله )
.
Makan suplemen ni boleh rosakkan buah pinggang? Ya, memang betul itu berlaku jika kita silap pilih jenama. Then ada claim lg suplement jgk boleh sebabkan cyst, fibroid dan macam² masalah lain.
.
So, penting tau pilih jenama yang selamat jika korang dah sedar kebaikan + kepentingan suplemen. Jangan simply pergi beli je apa² yang jual kat farmasi tanpa study dulu. Apatah lagi kalo yang jual tu dibungkus semula kat belakang rumah atau dari pengeluar yang tak diketahui repo mereka.
.
Kecuali korang tak rasa sayang ke kidney, atau ginjal uolls memang made from iron or korang tak kisah beberapa tahun lagi akan kena dialisis seumur hidup atau sememangnya korang dah ada spare buah pinggang yg dibeli kat pasaran gelap.








Benda ni la tadi di share oleh Master Z masa program iReach Superstar. Program ni utk meraikan top achivers dalam group kami. Tapi ada juga load of information and motivation plus sharing best. Hadiah free pun banyak.
.
Back to the topic. For that reason, saya pilih Shaklee instead of other supplement brand. Sejak sekolah menengah saya mmg makan suplement but takde ilmu. Now dah tau, tak teragak² nak setia kepada satu jenama.
.
Tak percaya? Saya bukan sembang kosong without evidence or jual testimoni semata. This statement disokong oleh landmark study yang dibuat ke atas, sekumpulan manusia dikaji untuk tgk kesan jangkamasa panjang amek produk. Ada 3 kumpulan - (i) tak amek suplement, (ii) makan suplemen brand lain & (iii) makan Shaklee. Salah sorang researcher yang buat study ni sendiri TERKEJUT dengan keputusannya. Beliau pakar toksikologi terkenal, Dr. Bruce Ames
.
Cth. korang tgk je graph insiden diabetes dalam gambo bawah ni. Hanya 3% group (iii) kena diabetes, compared to group lain. Seems like tak amek apa² lebih kurang risiko dari yang amek brand lain. Amazing kan?
.
Nak detail, boleh baca journal pasal kajian ni. Don't worry, Shaklee the ONLY company yang buat landmark study macam ni. Dan study ni published dalam journal international yang diterima pakai sebagai rujukan di seluruh dunia pun. Even i cannot brain tentang kos study yang bukan takat ribu2, saya still percaya no other suplement company yang sanggup buat study gini. By right, ada ke company suplemen bertahan selama ini.. Dan pengguna setia guna satu jenama for 20yrs and above??  


Dalam Shaklee YES! Memang ada.
.
Link journal http://www.nutritionj.com/content/pdf/1475-2891-6-30.pdf
.
So.. Any doubt lagi ke kawan? Change brand may change your life.
.
Contact saya utk tahu, macam mana nak start ubah suplemen korang harini.
.
#tsunamishaklee

#myvitaminstore



Tq kepada Pn Zeti Hafiza Zakaria yang share maklumat ni.

Friday, 7 October 2016

Masalah Jerawat, Kulit Kering, Kusam & Berminyak Selesai Dengan Produk Shaklee


Assalamualaikum

Arini saya nak share kegembiraan salah seorang pengguna dan pengamal Vitamin Shaklee tegar.

Jom baca testimoni beliau.

"Alhamdulillah, jerawat halus di dahi dah berkurang & jarang naik. Muka dh kurang berminyak, tak kusam sangat. Kulit dah tak kering, lembab & lembut ja rasa. Bukan muka ja tau, tapi 1 badan ya. Best sangat-sangat.".

 

Seronokkan bila kebaikan dapat dikongsikan bersama. Segala yang baik kena la kita war-warkan.






Rakan-rakan pun nak rasai perubahan macam ni juga??



Hubungi je saya. InsyaAllah saya akan bantu anda.

Haliza Kamis. 017-6396124
Haliza Kamis. 017-6396124
Haliza Kamis. 017-6396124

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Thursday, 6 October 2016

Cuci Buah-Buahan Dengan Pencuci Serbaguna Basic H

Assalamualaikum semua.

Nampak buih sabun?
Mesti ade yg cakap "eh, x bahaya ke cuci buah-buahan dalam sabun? Buah sedap plak tu.."

Jawapan saya, "tentulah tak bahaya sebab saya gunakan pencuci serbaguna yg 100% selamat, 100% berkesan dan 100% mesra alam".





Lepas ni saya tunjuk buah yang dah dibilas pula ye.





Ini la rupa buah2an yang saya rendam dengan sabun a.k.a Pencuci serbaguna Basic H Shaklee.

Sebenarnya saya rendam cuma 20 minit je. Elok manis je buahnye. Takde rasa sabun. Yang pasti anak-anak makan juga. Takda sakit perut pun. Memang semulajadi tau.

P/s: Daun strawbery tu bkn men kembang lagi. Macam baru dipetik je. Kekal semulajadi....



Nak tau lebih lanjut tentang Basic H ni, boleh click ------>  Basic H Shaklee 


 

Wednesday, 5 October 2016

Testimoni Syampu & Perapi Shaklee


Assalam semua.
Nak tau tak jenis syampu apa yang saya gunakan?

Tentulah saya gunakan syampu Prosante daripada Shaklee.





Sebelum ni saya memang menghadapi masalah rambut gugur tiap-tiap hari sapu sampah mesti jumpa rambut yang banyak gugur, kulit kepala gatal (dah macam ada kutu pulak, walhal takda pun) dan kelemumur.

Alhamdulillah, sejak menggunakan syampu Prosante ni rambut saya dah jarang gugur, kawasan yang botak dah tumbuh rambut dan uban saya makin berkurang.

Maksudnya apa tu?
Kulit kepala saya dah sihat dan cukup nutrisi. Dah tak da kelemumur jugak tau. Seronok.

Plus... Dah takda bau masam rambut walaupun saya bertudung.

Psssttt. Tahan lama plak tu.

.

Nak juga?
Hubungilah saya:

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat. 017-3368777
Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

#shakleeshampoo #revitalizingshampoo #lightweightconditioner #setpenjagaanrambut #rambutsihat

Friday, 8 April 2016

Shaklee True Story 12 - Eczema Sembuh Dengan Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum semua.
Hari ni saya nak share kisah adik Ariana Maryam yang menghidap Eczema yang teruk di pipinya. 

Jom baca bersama-sama. 
 
Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu ramai lagi kanak-kanak lain @ orang dewasa yang ada masalah Eczema ini untuk sembuh. Maklumlah.. Perkara yang baik ni kita kena kongsikan. Tak boleh simpan sorang-sorang.








"Assalamualaikum. Hi Saya Ainul ibu kepada Ariana Maryam 1 tahun 3 bulan. Saya ingin berkongsi pengalaman saya dan anak saya Maryam yang mempunyai masalah eczema pada pipi yang teruk.

Pada umur Maryam 4bulan, pipi Maryam naik merah dan kering. Bila time panas lagi la kering dan sebab kan pipi dia makin merah dan berdarah.

Maryam sendiri tidak selesa. sering menggaru. menangis bila panas. Susah hati ibu melihat keadaan maryam masa itu.

Pelbagai jenis cream yang saya telah sapu namun tidak sesuai untuk maryam. Ada sesetengah ubat ada bahan kimia dan saya takut nak letak di pipi maryam. Risau terkena tangan dia dan dia masukkan tangan ke mulut.

Akhirnya saya berjumpa cream Shaklee iaitu HERBAL BLEND. Saya tak risau nak sapu di pipinya sebab saya tahu bahan dalamnya adalah bahan semulajadi seperti jagung, rosemary.

Saya konsistent sapu di pipi maryam setiap hari. Setiap masa saya akan sapu pada pipi nya.

Masa Maryam berusia 11 bulan pipi maryam sudah tiada lagi merah, kering. Pipi nya makin bersih, putih dan cantik.

Hati ibu mana tak gembira kan.


Sehingga sekarang HERBAL BLEND adalah cream WAJIB ada di rumah saya dan pasti bawa ke mana mana.
 

Terima kasih shaklee mengembalikan senyuman puteri saya Ariana Maryam".
  
 


Sengsara kalau kita kena Eczema ni. Dengan kulit keringnya, rasa pedih dan adakalanya boleh berdarah walaupun disentuh sedikit je. Bayangkan kalau insan kesayangan kita yang kena Eczema ni. Sedihkan..


Alhamdulillah berkat usaha dan izin Allah, adik Ariana Maryam sembuh Eczema.



Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Friday, 19 February 2016

Shaklee True Story 11 - Badan Rasa Segar, Tak Lagi Rasa Lembik Nak Demam

Assalamualaikum semua.

Hari ni saya nak share kisah EnCik Muhammad Faiz ni. Beliau ni dulu liat sangat nak makan supplement Shaklee walaupun wife dia ni jual Shaklee. Lepas tu beliau ni kerap demam. Lepas demam, demam lagi.. Dan lagi.. Kesian beb.

Kemudian, barulah timbuh kesedaran beliau nak makan vitamin Shaklee secara konsisten.

Meh baca. Alhamdulillah kini kesihatan beliau ditahap yang lebih baik berbanding dahulu.



 
"Assalamualaikum, saya Faiz, saya dulu memang buat busines shaklee, bersama isteri, tapi dulu bukanlah rajin makan, memang tak kena gaya sungguh, tapi sebab tak makan shaklee, tak konsisten , saya memang selalu kena demam, kalau tidur lambat, bangun pagi mesti sakit kepala, muntah dan sebagainya.

Saya masih ingat lagi, saya tidur lambat , kena bangun awal sebab nak bawa anak jalan-jalan, tapi percutian itu jadi tak best langsung, sebab boleh pulak saya jadi sakit badan. Lagi satu masa bulan oktober 2013, saya tak jaga langsung permakanan, kerja kuat sangat sampai demam masuk hospital. Cerita saya demam teruk ini sampailah ke tahun 2014 dan 2015.

Alhamdulillah, bila dapat kesedaran nak makan produk shaklee, saya makan betul-betul, dengan kuantiti yang banyak, vitamin yang saya makan dari vita-C, b-complex, zinc complex, alfalfa complex, dtx complex, garlic complex, peppermint ginger plus, omega guard, vitalea, vita-E. Kalau rasa mengantuk, nak drive, saya amalkan performance drinks dan cinch tea mix. Alhamdulillah, badan saya rasa segar, tak macam dulu, asyik-asyik lembik nak demam. Tapi tipulah tak demam langsung, ada sekali itu badan saya memang demam juga sebab banyak travel, tapi sebab ada shaklee, saya dapat recover cepat, dengan izin Allah.

Jom konsisten makan Shaklee, makan banyak sikit, jadi pengguna tegar Shaklee."




 Alhamdulillah Faiz dah memilih untuk kekal sihat. Anda bila pula?

Man Jadda Wa Jada - Barangsiapa bersungguh-sungguh, maka pasti akan berhasil.
Kita berusaha, selebihnya kuasa Allah juga yang menetukan. Pantang sekali menyerah sebelum berjuang.
 





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Tuesday, 2 February 2016

Shaklee True Story 10 - Chicken Pox Ketika Hamil, Baby Sihat Dalam Kandungan

Assalamualaikum.

Kali ini saya nak share cerita sis Najihah Razali dengan lebih detail berkenaan kandungan keduanya ketika hamil dan kena pula chicken pox. Beliau terlalu risaukan kesihatan bayi beliau sehingga sanggup makan Vitamin Set Hamil Shaklee bagi mengelak daripada risiko bayi down syndrome ataupun risiko keguguran.

Meh baca...






"Saya nak kongsikan pengalaman saya pertama kali jatuh cinta dengan vitamin Shaklee

Semasa mengandung anak pertama, saya memang tak makan apa-apa vitamin pun. Akibatnya, kerap kejang betis, hb rendah, cepat letih dan tak bertenaga semasa melahirkan.


Dah masuk anak kedua pun, tak fikir lagi nak ambil apa-apa vitamin. Sehinggalah pada 14 minggu kandungan saya disahkan kena 'chicken pox'

Allahu...sakitnya kena chicken pox ni. Demam pulak tinggi sampai terpaksa ditahan wad selama 10 hari. Tapi sakitnya chicken pox ni, saya lagi risaukan baby dalam kandungan sebab ada terbaca pengalaman ibu mengandung yang kena chicken pox yang bayinya berisiko down syndrome ataupun risiko keguguran.

Emosi memang tak stabil sangat masa tu, kerap sangat menangis di katil wad. Alhamdulillah suami ada sebagai penguat semangat. Dari situ saya kuatkan semangat, nak beri yang terbaik untuk baby dalam kandungan. Usaha supaya baby dalam kandungan sihat.

Saya mula amalkan Set Hamil Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, BComplex, Vita C, ESP, Ostematrix dan Omega Guard.

Kalau dulu saya tak pernah konsisten dan macam nak termuntah makan vitamin atau pil ape pun, kali ni saya tekad nak beri yang terbaik untuk baby saya.

Alhamdulillah selepas baik dari chicken pox, saya buat 3d4d scan untuk tahu keadaan baby saya.

Dengan izin Allah, baby saya dalam keadaan yang sihat dan Alhamdulillah sepanjang kandungan kedua ini, tiada lagi masalah kejang kaki, tiada masalah hb rendah dan saya lebih bertenaga sepanjang kehamilan dan juga semasa proses melahirkan.

Alhamdulillah, saya memang dah jatuh cinta dengan vitamin Shaklee. Memang betul-betul meningkatkan tahap kesihatan saya.

Anda tidak perlu kena chicken pox baru nak ambil Set Hamil Shaklee, kalau mahukan kesihatan yang baik untuk ibu dan baby, Set Hamil Shaklee ni memang terbaik. InsyaAllah".




Alhamdulillah sis ni tiada lagi masalah kejang kaki, tiada masalah hb rendah dan beliau lebih bertenaga sepanjang kehamilan dan juga semasa proses melahirkan. Bayi yang dilahirkan sihat walafiat.

Man Jadda Wa Jada - Barangsiapa bersungguh-sungguh, maka pasti akan berhasil.
Kita berusaha, selebihnya kuasa Allah juga yang menetukan. Pantang sekali menyerah sebelum berjuang.
 





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Friday, 29 January 2016

Shaklee True Story 09 - Kena Chicken Pox Ketika Mengandung dan Cara Mengatasi Masalah Parut Chicken Pox

Assalammualaikum semua.

Mesti masalah akan timbulkan bila mengandung pastu kena chicken pox-kan. Korang mesti tak tau macamana nak buatkan. Nak bagi nutrisi kat baby lagi.. Nak bagi kulit nampak cantik semula.

Okey. Meh nak cerita pengalaman Sis Najihah Razali ni kat semua.
Alhamdulillah baby sihat dan lepas bersalin dapat bonus!! Kulit dah cantik.





"Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.
.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.
.

Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia'. Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.
.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.
.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, B-Complex dan Sustained Release Vita C.
.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.
.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!"




Bestkan bila Shaklee dapat membantu ke arah yang lebih baik dan tentunya lebih sihat tanpa kesan sampingan dari ubat-ubatan hanya untuk cantik... Sebabnya kesan chicken pox bila kena ketika dewasa, parutnya susah nak hilang. Lagi-lagi kena ketika mengandung.

Lepas makan vitamin Shaklee, kulit berseri-seri, tak kusam dan tona kulit lebih sekata.

 



Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Wednesday, 27 January 2016

Shaklee True Story 08 - Period Jadi Teratur, Jerawat dan Resdung Sembuh.

Assalamualaikum.

Hari ni saya nak share kisah Pn Khairiah Zainol Abidin yang menghadapi masalah period tidak teratur dan masalah resdung yang mengganggu kehidupan beliau. Beliau bersabar dan tekad untuk consume produk Shaklee hampir setahun dan baru membuahkan hasil. Produk semulajadi memang lambat tindakbalas terhadap tubuh badan.

Tetapi itu lagi bagus berbanding produk yang bertindak balas dalam tempoh yang singkat kerana dikhuatiri mempunyai bahan-bahan yang tidak selamat untuk tubuh badan dan tentunya ada pelbagai jenis toksin di dalamnya.

Mari kita baca kisah beliau dengan lebih lanjut. 








"Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria.. Tidak sekata...

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.

Alhamdulillah.. Sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA, AlFALFA, B-Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. Tapi upline bagi semangat dan teruskan makan. Katanya.. Ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. Berharap bulan-bulan berikutnya, period cantik..


Alhamdulillah.. Memang betul.. Sekarang hampir setahun juga.. Period Kay dah datang tiap bulan, kulit berjerawat semakin lama semakin kurang, parut-parut makin pudar.. Simptom-simptom resdung juga semakin surut. Kalau tak.. Kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. Berbulan bulan.. Selsema tak berhenti.

Alhamdulillah. Syukur.. 

Walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. 
InsyaAllah.. Doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini..

Terima Kasih semua."


Begitu terujanya beliau kerana berjaya kerana period beliau sudah kembali normal dan kulit muka bertambah cantik. Maklumlah masalah resdung beliau pun telah sembuh. Syukur alhamdulillah.




Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Monday, 25 January 2016

Shaklee True Story 07 - Bebas Jerawat dan Parut dangan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Korang mesti rasa tak bestkan kalau muka berjerawat teruk. Saya juga mengalami masalah yang sama selepas pakai produk Lyaxxs. Saya pakai 2 kotak. Masa pakai tu kulit memang cantik je. Tapi lepas saya stop guna produk tu, habis mak nenek jerawat semua keluar. Memang hilang rasa konfiden masa tu. Sedih yang amat. Sekarang saya ambil Set Kecantikan Shaklee untuk dapatkan semula kulit saya yang dulu bebas dari jerawat dan menggunakan produk semulajadi, selamat dan mesra alam.

Ok lah, mari kita baca pula testimoni Nurul Shazwani Mohd Salleh.






"Dulu kulit saya agak bersih.. Takde obvious scars.. Memang boleh keluar bare faced tepek bedak baby je. Tak tipu. Bila nak meningkat umur remaja, perasaan nk cuba pelbagai produk pun datang. The last thing i remembered using ialah sabun susu beras.. Mula-mula pakai ok je.. Tapi lepas tu mula naik jerawat yang teruk.. Kononnya pegi facial spa untuk buat treatment.. Tapi masalahnya orang kat spa tu picit semua jerawat with no mercy.. Tak peduli pun walau àir mata deras mengalir.. Muka lepas tu jadi sangat teruk.. Kemerahan dan berparut.. And from that day onwards saya jadi kurang keyakinan diri sebab kulit muka dah teruk..

Kemudian saya bertemu dengan Shaklee dan mula amalkan Set Kecantikan Shaklee.. Vitàmin C dan ESP.. Sebab buudget tak banyak masa tu. Saya ambil 2 supplement ni dulu... Setelah berusaha dan konsisten, alhamdulillah kulit saya semakin pulih. Kulit pun semakin cerah, tona kulit sekata dan saya juga rasa lebih sihat"



Bestkan bila Shaklee dapat membantu ke arah yang lebih baik dan tentunya lebih sihat tanpa penggunaan kosmetik dan pembedahan yang sakit untuk cantik...





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712
 

Wednesday, 20 January 2016

Shaklee True Story 06 - Menyusu Bayi, Kulit Muka Semakin Flawless

Assalamualaikum semua.
Pasti ramai yang tertunggu untuk saya kongsikan testimoni ke 06 dalam Shaklee True Story kali ini kan? Ok tanpa membuang masa, ayuh baca testimoni di bawah ini.





"Saya Nurliyana binti Uzir. Berumur 31 tahun. Saya dah tau pasal Shaklee ni lama dah.. Lama tak lama la. Since saya menyusukan anak pertama lagi kira-kira 5 tahun dahulu. Tapi masa tu saya tak ambil peduli pun. Saya buat tak tau je. Yang saya tau masa tu, Shaklee ni untuk ibu-ibu yang menyusukan. Suplemen untuk tambah susu.

Saya menyusukan Dani secara direct hanya 4 bulan. Sebab Dani mengalami confuse nipple. Dan saya tak berusaha nak cari solutionnya. Macam-macam cara nak bagi anak tu direct feed balik.. Tapi saya buat tak kisah je. Ada susu adala.. Dia nak dia minum, kalau tak nak kita bagi susu FM je.

Saya tak cukup ilmu masa tu. Menyesal tak sudah sampai sekarang. Dan yang paling rasa bersalah bila saya tengah menyusukan Zara, si Dani tengok je. Pastu dia cakap dia nak. Saya terfikirkan apa yang Dani fikir. Mesti dia tertanya-tanya kenapa dulu dia tak macam adiknya. Arghhh, bersalah sangat! Maafkan mama sayang...
.


Bila mengandungkan anak kedua 2 tahun kemudian, hidayah saya tak sampai lagi untuk makan vitamin Shaklee ni. Tapi semangat nak menyusukan kembali tu berkobar-kobar. Hari-hari saya telek breastpump spectra 3 saya yang sempat pakai 3 bulan je masa Dani kecik dulu. Sampai lah bersalin.. saya kecewa sangat-sangat sebab susu saya setitik pun tak keluar. Frust! 3 hari takde susu.

Baby asyik menangis-nangis haus. Nurse kat hospital pun tak boleh buat apa. Terpaksa topup FM. Saya masa tu dah la sakit lepas bersalin. Tension lagi ngan susu tak keluar. Anak melalak plak lagi. Manala susu nak keluar kalau saya tension + stress kan..
 

 Hari ketiga balik kampung, saya tuam n urut sikit. Barulah start meriah. Buang terus FM. Lepas sesi mengurut 3 hari, lagilah meriah. Berterusan alhamdulillah sampailah ke hari ini.

Masa berpantang, saya makan jamu kampung. Masa tu tak sampai lagi seru nak makan vitamin Shaklee. Sampaila si baby dah start meragam malam-malam. Menangis je. Asal tengah malam je menangis.

Saya try google kat internet nak cari punca baby menangis tengah malam. Reason yang logik, dia laparlah kan. But kerap kot saya bangun menyusukan dia, sampai saya penat letih bila siang esoknya. Yang jadi mangsa, si abang. Sian dia. Asyik kena marah..

Tak boleh jadi ni...

Saya google then terbaca pasal pengalaman ibu-ibu yang consume Shaklee ni. Saya baca, baca dan baca. Dapat gaji terus saya order Set B Shaklee (Breastfeeding). Kebanyakan yang saya baca semua kata best sangat set ni. Masa tu niat saya makan Shaklee ni, nak banyakkan susu badan dan nak bagi susu yang bernutrisi untuk baby. Belajar dari pengalaman lepas. Stok EBM saya start kumpul masa seminggu sebelum baby sebulan.saya lagi teruja bila susu badan saya jadi pekat dan likat. Hahaha.. plus jadi warna kuning..

Saya google google lagi, cari perbezaan kenapa masa saya tak makan shaklee susu cair je. Banyak memang banyak. Tapi putih biasa je. Tapi bila makan shaklee, susu jadi pekat kuning likat. Haa ko! Yang lagi super duper best, baby dah tak meragam lagi malam-malam. Tido jadi lagi lena.. Mama dia pun dapat rehat secukupnya...

Tu bab susu..

Ada cerita lain. Pasal kulit muka.

Saya sendiri pun tak perasan. Sehinggalah suami sendiri yang memuji. Masa dia balik kampung untuk menjenguk saya ngan anak-anak, lepas salam-salam semua, dia tenung saya dan cakap.. "Eh, mama makin putihlah." Saya senyum kembang kempis lah. Waktu tu saya menafikan lagi yang sebab kulit saya jadi bersih tu.. Sebab saya ingat hormon baru lepas bersalin kan. Sampai saya naik keje pun, ramai yang cakap, kulit dah makin cantiklah.. Berseri-seri ibu baru lepas bersalin ni. Baru saya sedar masa tu. Sebab saya baca baca dan baca pengalaman orang lain pasal shaklee ni.

Dalam set B ni ada Vit C dan Vit B. Ambil maklum yang Vitamin C amat penting untuk pembentukan kolagen, anti oksida dan menguatkan sel-sel. Vitamin B membantu sebagai penenang dan ianya membantu isteri, ibu dan wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Thats why, ibu-ibu yang nenyusukan yang mengambil set Breatsfeeding ni kelihatan berseri-seri.
 

 Buktinya gambar kat attachment tadi. Gambar yang atas, masa Dani kecil lagi. Kusam comot kulit muka saya. Gambar bawah masa saya consume Shaklee time Zara ni, banyak khasiatnya. Beza kan? Di samping nak memperbanyakkan susu, baby sentiasa kenyang bila lepas menyusu, kulit muka juga makin berseri-seri malah baby pun dapat khasiatnya, bambam badan dia...

Yang penting, kena konsisten makan vitamin dan minum banyak air. Paling sikit 2 liter okay...

Pakej haaa... badan cergas, susu ibu banyak, baby sihat, kulit muka makin flawless... semuanya kerana Set Breastfeeding Shaklee. Tq Shaklee! Akhirnya terus sign up jadi ahli Shaklee...

Sekian. harap bermanfaat apa yang saya share kan ni.."



Hah!! Korang tengok sendiri picture Puan Nurliyana binti Uzir ni kan.. Tak tipu la.. Memang berbeza betul kulit mukanya ketika anak pertama yang tak berapa konsisten makan vitamin Shaklee dan anak kedua yang konsisten makan vitamin Shaklee.




Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Monday, 18 January 2016

Shaklee True Story 05 - Tiga Vitamin Mengubati Penyakit Kayap


Assalamualaikum

Hari ni saya nak kongsi pengalaman pesakit kayap yang gembira dapat sembuh dari penyakit yang dihadapinya. Pesakit tersebut ialah Siti Norhayati Abdul Halim.
 
Sebelum tu, mari saya cerita apa tu penyakit kayap. Fakta ini saya dapat dari Wikipedia. Anda boleh klik di perkataan yang tebal bewarna biru untuk di 'link' kan ke page yang akan menerangkan perkara tersebut dengan lebih lanjut lagi.
Kayap juga dikenali herpes zoster (atau sekadar zoster) merupakan penyakit virus yang disebabkan oleh virus varicella zoster (VZV).[1] Seseorang yang mengalami penyakit ini akan mendapat ruam kulit yang memedihkan dengan lepuh pada satu-satu kawasan badan dan ia seolah-olah berbentuk jalur. Jangkitan awal VZV boleh menyebabkan cacar air yang biasanya dialami oleh golongan kanak-kanak dan orang muda. Setelah penyakit cacar air sembuh, virus itu masih lagi berada dalam badan tetapi dalam keadaan tidak aktif. Jika tahap daya tahan selular seseorang itu menurun, maka VZV boleh aktif kembali dan merebak ke saraf periferi hingga ke kulit yang akhirnya membawa kepada penyakit kayap.[2] Penyakit kayap adalah berbeza dengan penyakit herpes simpleks walaupun virus varicella zoster dan virus herpes simpleks adalah daripada subkeluarga yang sama iaitu Alphaherpesvirinae.




Beginilah ceritanya:

"Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muka..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B-COMPLEX tu... serta adik beradik lain yang menggembirakan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

Happy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah"



Begitulah ceritanya bagaimana beliau mengubati penyakit kayap. Usaha dan kesabaran yang tinggi berjaya membuatkan mukanya kembali ke warna kulit yang asal. Yang penting rajin.





Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 

Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712

Friday, 15 January 2016

Shaklee True Story 04 - Period Kembali Teratur dan Berjaya Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee


Assalamualaikum dan selamat malam.

Hari ni testimoni Puan Nurul Ain Najwa binti Rosli yang terpilih untuk dikongsi bersama. Pengalaman beliau yang berjaya hamil setelah berusaha dengan Set Kesuburan Shaklee. Manusia berusaha, Allah jua yang menjadikannya "kun fa ya kun".
 
 


 
"Assalammualaikum wbt.
Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan November ini. Actually saya adalah staff kepada Master Hadhatina dan Master Kamarul.

Alhamdulillah, saya juga telah diberi peluang oleh mereka untuk saya kongsi testimoni saya kepada semua. Bagi saya cerita saya ini akan memberi inspirasi kepada semua pasangan yang baru berkahwin dan yang ingin mempunyai zuriat. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya juga seorang SID yang baru mendaftar pada tahun ini. Saya memang sangat menyukai Shaklee ini sebelum saya mendaftar sebagai ahli lagi.
.

Saya ingin bercerita tentang pengalaman dahulu sebelum mempunyai anak lagi. Alkisahnya bermula sebelum saya menjadi ahli Shaklee. Untuk makluman, saya berkahwin pada 13 September 2013. Memang sebelum saya berkahwin lagi saya mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau lebih dikenali sebagai masalah hormon yang tidak stabil.

Orang cakap jika kita mengalami masalah di atas, agak sukar untuk hamil. Memang benar pada saya, setelah tunggu hampir 3 bulan, saya masih tidak hamil dan period saya pun masih tidak teratur.

Sampailah satu hari tu, kawan saya consult saya untuk ambil Set Kesuburan Shaklee. Dalam set kesuburan tu ada 3 produk yang perlu saya ambil iatu GLA Complex, Alfalfa Complex dan ESP. Apa salahnya saya mencuba kan. Ni pun atas sokongan suami saya jugak. 
 
GLA Complex tu saya ambil untuk menjadikan hormon saya stabil dan period saya akan teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan dan hilang mood.

Alfalfa Complex pula membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut / sakit pinggang yang melampau tatkala didatangi haid.

Akhir sekali, saya ambil ESP yang sangat disukai ramai ni. ESP merupakan salah satu produk untuk membantu dalam meningkatkan kesuburan yang mana penting dalam persediaan rahim menerima janin.
.

Sangat bersyukur setelah 3 bulan konsisten mangambil set kesuburan ini, memang period saya kembali teratur setiap bulan dan saya telah dikejutkan dengan berita gembira yang saya telah hamil anak pertama pada masa itu.

Dahulunya lama kami berdua sahaja then selepas itu Alhamdulillah kami telah bertiga.

Saya fikir saya memang tidak boleh hamil, tapi Allah itu maha berkuasa. Saya juga sedang hamil anak kedua. Saya bersyukur sangat kerana diperkenalkan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja.

Taraf kesihatan pada suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa. Amin.

Love U Shaklee"
 
 
 
Untuk pengetahuan semua, Puan Ain telah pun selamat bersalin anak kedua beliau. Kini dah habis pantang pun. Alhamdulillah, saya tumpang gembira dengan kebahagiaan Puan Ain.
 
Saya sarankan kepada pasangan di luar sana yang mengalami masalah seperti Puan Ain supaya terus mencuba dan jangan putus asa.



Nak order juga?
Meh pm|sms|whatsapp saya:
 
Haliza Kamis 017-6396124
Kamarul Rahmat 017-3368777

Pengedar Shaklee PRO Anda
SID 894712